Ядра кісточки абрикоса у меду
ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ ОНКОЗАХВОРЮВАНЬ
Амігдалин, який міститься у ядрах абрикосових кісточок, попереджує ракові захворювання і позитивно впливає на стан хворих на онкологію.
Абрикосові кісточки рекомендують їсти для профілактики ракових захворювань. Норма – від 7 до 20 насінин щодня.
При онкозахворюваннях кількість насіння потрібно істотно збільшувати, орієнтовно 1,5-2 насінини на 1 кг ваги.
Обов’язкова умова – їсти по насінині протягом всього дня, ретельно розжовуючи (не за один прийом), можна додати трошки меду.
Починати варто з прийому кількох насінин, а поступово дозу збільшувати до необхідної. Під час лікування важливо пити достатню кількість води, а саме по 30 мл на 1 кг ваги протягом дня.
СКІЛЬКИ КІСТОЧОК МОЖНА ЇСТИ
Абрикосові ядра допомагають лікувати бронхіт, коклюш, очищають організм від паразитів. Але важливо дотримуватися міри. Якщо з’єднання їсти забагато ядер, можна нашкодити своєму організмові і навіть отруїтися.
Річ у тому, що амігдалин у малих дозах має лікувальні властивості, а у великій кількості – навпаки, негативно впливає на роботу здорових клітин.
Тож дорослим можна їсти до 50 г абрикосових кісточок на день, а дітям – до 25 р.
Не варто їсти занадто гіркі ядра абрикос: у них амігдалин міститься в більшій кількості. Не варто забувати, що у складі абрикосових кісточок є синильна кислота, при надлишку якої можуть постраждати тканини кишківника і весь організм.
КОРИСТЬ І ШКОДА АБРИКОСОВИХ КІСТОЧОК
Цілющі властивості абрикосових кісточок використовуються з сивої давнини. Уже в Стародавньому Єгипті подрібнені ядра абрикосу застосовувалися для лікування втрати голосу (ларингіту) і слабкості кишківника.
Китайські цілителі використовували олію з абрикосових ядер для лікування захворювань шкіри та суглобів. Середньовічний лікар Авіценна використовував кісточки абрикосу для лікування бронхіту. Все це стало можливим завдяки вмісту в ядрах цих фруктів безлічі корисних речовин і з’єднання єднань.
Корисні речовини в кісточках абрикосів:
- Токоферол (Вітамін Е) запобігає передчасному старінню.
- Калій, кальцій, фосфор і залізо зміцнюють імунітет і підтримують нормальну роботу організму. Завдяки високому вмісту калію і заліза кісточки допомагають позбутися від анемії.
- Йод і магній стимулюють роботу головного мозку й щитовидної залози та здатні зняти симптоми гіпертонії.
- Ненасичені жирні кислоти допомагають м’яка язам швидше відновлюватися після інтенсивних фізичних навантажень, а також відповідають за красу і здоров’я шкіри, нігтів і волосся.
- Вітамін B17 (амигдалін) сприяє боротьбі з раковими клітинами.
- Вітамін B15 (пангамова кислота) розширює судини, знижує рівень холестерину, добре впливає на роботу печінки та нирок.
- Вітамін PP підтримує окислювально-відновні реакції в організмі.
- Харчові волокна вбирають токсини в кишківнику, підвищують його тонус і нормалізують роботу корисної мікрофлори.
Абрикосові кісточки містять унікальний вітамін – В17 (амигдалін). Його вміст можна відчути на смак: чим гіркіше насіння, тим більше в ньому міститься амигдаліну.
Найбільше цього вітаміну у кісточках дикорослих сортів абрикосів. Таке насіння дрібне і дуже гірке. Його можна вживати з лікувальною метою, але у строго обмеженій кількості.
Абрикоси з крупнішими кісточками зазвичай сортові, і їхнє насіння солодкувате. Воно містить обмаль амигдаліну і його можна прирівняти до десертних горіхів.
В наявності
0,1 л скляна баночка: 50 грам кісточки абрикоса, 60 мл мед соняшниковий – ціна 40 грн
0,25 л скляна баночка: 120 грам кісточки абрикоса, 120 мл мед соняшниковий – ціна 65 грн
0,5 л відерці: 250 грам ядер кісточки абрикоса, 250 мл мед соняшниковий – ціна 100 грн
1 л відерці: 500 грам ядер кісточки абрикоса, 500 мл мед соняшниковий – ціна 165 грн